Vedran Sofić: Sa pripremama su počele i omladinske selekcije Sloge Meridian!

Sa pripremama za nastavak sezone počele su i omladinske selekcije Sloge Meridian. Juniori, kadeti i pioniri dobojskog kluba se takmiče u Premijer omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Juniori FK Sloga Meridian Doboj/Foto FK Sloga Meridian

Za našu stranicu govorio je Vedran Sofić, koordinator omladinskih selekcija i trener juniora Fudbalskog kluba Sloga Meridian Doboj..

Vedran Sofić, koordinator omladinskih selekcija Sloga Meridian

Sa pripremama za nastavak sezone krenule su i naše omladinske selekcije – pioniri, kadeti i juniori. Kao kod prvog tima, nastavak sezone i za omladinske selekcije počinje za otprilike šest sedmica. Ciljevi su ostali isti kao i na samom početku. Cilj juniorske selekcije je opstanak u U-19 Premijer omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine. Juniori će pokušati u uvodnim utakmicama drugog dijela prvenstva ostvariti što bolje rezultate, koji bi omogućili opstanak u najvišem rangu takmičenja. Na taj način bi mogli pružiti šansu većem broju dječaka da igraju za ovu selekciju i kristalisati ekipu za narednu sezonu.Što se tiče kadeta i pionira, cilj je da što više dječaka prođe kroz ove selekcije i da što više tih dječaka, da tako kažem, damo u juniore u nekom narednom vremenskom periodu. Naravno, kao i svih prethodnih godina, želimo da što više naše djece na kraju imamo u našoj seniorskoj ekipi, a ako budemo imali sreće da imamo i nekih dječaka koji će vremenom igrati i još ozbiljniji fudbal u inostranstvu. U narednih četrnaest dana će sigurno biti nekoliko dječaka koji će doći kod nas na probu. Jedan dio će vjerovatno ostati, a nekima ćemo se morati zahvaliti ..

Kadeti FK Sloga Meridian Doboj/Foto FK Sloga Meridian

Izvor: https://sportimladi.com/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *