Miroslav Kršić: U Slogi Meridian preduzimamo sve da napravimo stabilan premijerligaški klub!

Ovih dana je na dobojskim Lukama veoma živo. Fudbalski klub Sloga Meridian, na čelu sa predsjednikom Miroslavom Kršićem, provodi niz aktivnosti iz svih oblasti djelovanja najvećeg dobojskog sportskog kolektiva.

Početak priprema za nastavak sezone – FK Sloga Meridian Doboj

Neke od tih aktivnosti su posebno interesantne. Sloga Meridian je počela sa pripremama, a šef stručnog štaba Zoran Ćurguz polako ali sigurno formira ekipu za nastavak sezone.

Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian Doboj

Pored prvog tima, ubrzo će sa proljetnim pripremama krenuti i omladinske ekipe, po prvi put u istoriji kluba se formiraju ženske takmičarske selekcije, radi se na izgradnji klupske infrastrukture i još mnogo toga…

Izgradnja novog objekta na stadionu Luke u Doboju

Miroslav Kršić – predsjednik Sloge Meridian u čijem mandatu je dobojski klub prvi put od svog postojanja izborio plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i to u sve četiri kategorije (seniori, juniori, kadeti, pioniri), ne pokazuje umor nakon veoma dinamičnog perioda za klub na čijem je čelu, nego nastavlja istom dinamikom i pokazuje veliki optimizam za dalje djelovanje ovog sportskog kolektiva…

Kršić je za naš portal govorio u vezi onih tema koje najviše interesuju javnost i tom prilikom rekao sljedeće:

Miroslav Kršić i gradonačelnik Boris Jerinić

U Slogi Meridian preduzimamo sve kako bi klub dobro funkcionisao i bio na stabilnim nogama. Uglavnom to i uspijevamo uz veliku pomoć gradonačelnika Borisa Jerinića i gradske uprave. Kompletna klupska uprava, a prije svih sportski direktor Zlatko Maksimović, daju veliki doprinos svojim angažovanjem u radu kluba.

Zlatko Maksimović i Miroslav Kršić

Imamo zacrtane ciljeve i plan realizacije mnogih aktivnosti koje bi nas dovele do ispunjenja tih ciljeva. Ne ide sve lako, treba imati u vidu da smo iz jednog amaterskog kluba prešli u sasvim novu dimenziju, lijepu ali mnogo više zahtjevnu po svim pitanjima. U mnogim stvarima nam nedostaje iskustvo ali mislim da smo svi u klubu brzo shvatili šta se od nas očekuje i šta treba da preduzimamo, sve u cilju opstanka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, što nam je primarni cilj za ovu sezonu. Što se tiče stadiona, radovi ubrzano teku na izgradnji objekta sa svim potrebnim uslovima za najviši rang fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Izgradnja novog objekta na stadionu Luke u Doboju

Takođe se krenulo sa uređenjem kompletnih tribina. Teren je očuvan i vjerujem da će takav i ostati, imajući u vidu da se većina aktivnosti obavlja na pomoćnom terenu sa vještačkom podlogom. Kada se uzme sve u obzir, ja sam i dalje optimista da ćemo uspjeti na vrijeme završiti neophodne radove, kako bi utakmice u nastavku sezone igrali na Lukama u Doboju.

Radovi na istočnoj tribini stadiona Luke u Doboju

Prvi tim 27.januara putuje u Antaliju i tamo će odraditi glavni dio priprema. Za sada nema posebnih smetnji oko toga i vjerujem da će naš stručni štab maksimalno iskoristiti ovu priliku da što bolje pripremi igrače za veoma važne utakmice koje slijede. Želim naglasiti da smo doveli određena pojačanja, a neki igrači više neće nastupati za naš klub. Jednostavno, prilagođavamo se potrebama ekipe na određenim igračkim pozicijama, kao i svi drugi klubovi. Znam samo da smo preduzeli mnogo toga i da ćemo preduzeti sve što je u našoj mogućnosti da izborimo opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nadam se da ćemo imati i nešto sreće u svemu tome, jer u narednoj sezoni bi bilo sve mnogo lakše, prva sezona u najvišem rangu bosanskohercegovačkog fudbalskog takmičenja je za sve uvijek najteža.

Početak priprema za nastavak sezone – FK Sloga Meridian Doboj

Pored muških ekipa, od ove godine – takođe prvi put u istoriji kluba, formiramo i ženske takmičarske selekcije. Tokom proteklih godina kroz našu školu fudbala je prošlo mnogo talentovanih djevojčica. Neke od njih su sada fudbalerke sa perspektivnom karijerom u raznim ženskim fudbalskom klubovima. Imajući to u vidu, kao i činjenicu da ženskom fudbalu konstantno raste popularnost, odlučili smo da u okviru kluba imamo i ženske takmičarske selekcije. Ja sam ubijeđen da ćemo oko toga napraviti odlične rezultate i da će mnoge djevojčice i djevojke ubrzo zaigrati fudbalske utakmice na našim Lukama.

Na kraju…hoću da se zahvalim svima onima koji nam daju podršku i poželim svima uspješnu i srećnu 2023.godinu – rekao je Miroslav Kršić, predsjednik FK Sloga Meridian.

Izvor: https://sportimladi.com/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *